En etkili selülit tedavi yöntemlerinden ilki Lenfatik drenaj : etkisi kanıtlanmış lenf yollarını çalıştırarak ödem atmaya yararlı bir yöntem.
Masaj ve lipomasaj: Masaj ve press tedavisi ;el ile yada otomatik makineler ile masaj ödemin genişleyen ve rahatlayan damar-doku yapıları ile atılmasına dayanıyor.
Ultrason tedavisi:Yüksek frekanslı ses dalgaları kullanarak kanlanmayı ve yağ parçalanmasını hızlandırmayı hedefliyor
Radyofrekans :Yağlı yüzeyde ısı etkisi ile sıkılaşma sağlar,selülitleri azaltır
Elektroterapi :Elektrik akımı ile gevşeyen kasların sıkılaşması sağlanır, selülitlerin artmasını engeller
#selülittedavisi #selülittedavisi #selüliteveda #selülitkabusolmasın #nudayspa ☎02123222371
En Etkili Selülit Tedavi Yöntemleri ile Nudayspa’da uzman bir ekiple selülitte başarılı sonuçlar elde etmekteyiz.
Selülit Nedir?
Ciltte yağ hücrelerinin derinin tabakalarının arasına çıkmasından kaynaklanan yumru ve çukur oluşumunu ifade eden bir terimdir. Genel olarak portakal kabuğuna benzer bir görünüme sahip olan selülit kadınların yüzde 80 ila 90’ını etkiler. Hem erkekleri hem de kadınları etkileyebilen bir durum olsa dahi, yağ, kas ve bağ dokusunun anatomik olarak farklı dağılımları nedeniyle kadınlarda daha yaygın ve kolay gözlemlenebilir.
Nedenleri
Selülit Neden Olur?
Ortaya çıkmasının kesin nedeni, henüz hekimler tarafından belirlenmemiştir. Cilt yüzeyinin altında yer alan dermatolojik tabakada bulunan bağ dokusu ile hemen altındaki yağ tabakası arasındaki etkileşimden kaynaklandığı düşünülmektedir.
Selülitte cildin dermis ve epidermis ismindeki üst katmanlarının altında normalden fazla oranda yağ hücresi birikmeye başlar. Erkeklerde çapraz olarak uzanan küçük bağ dokusu bantları kadınlarda bu yağ hücreleri arasında yaygın oranda dikey olarak uzanır ve cildin üst katmanlarını vücudun daha derin dokularına doğrudan bağlar.
Bu bantlar normal şartlarda deri altında küçük, ızgara planlı gibi gözüken odacıklar ve cepler oluşturur. Ancak yağ hücrelerinde anormal büyüme görüldüğünde, bantlar bunları sıkıştırarak yumrulu ve çukurlu selülitdokusu görünümüne yol açabilir. Kadınlarda dikey olan bu bantların erkeklerde çapraz görülmesi, selülitin kadınlarda daha yaygın görülmesinin nedenleri arasında sayılır.
Östrojen, insülin, noradrenalin, tiroid hormonları ile prolaktinin selülit üretim sürecinin bir parçası olduğu düşünülmektedir. Tıp uzmanları arasında yaygın bir görüşe göre menopoz dönemine yaklaşan kadınlarda östrojen azaldıkça deri altındaki bağ dokusuna kan akışında da azalma görülür. Bu bölgede dolaşımın azalması, bölgenin daha az oksijen alabildiği ve daha az beslenebildiği anlamına gelir. Bu da daha düşük kollajen üretimiyle sonuçlanır.
Östrojen seviyeleri düştükçe yağ hücreleri de büyür. Bütün bu faktörlerin birleşmesi yağ birikimlerini daha görünür hale getirebilir. Deri altındaki yağ zayıflayan bağ dokusunun arasından daha üst tabakalara ulaştıkça selülit görünümü daha da belirgin bir hal alır. İlerleyen yaş nedeniyle cildin elastikiyetini kaybetmesi, daha incelmesi ve daha fazla sarkması da yağ katmanlarının serbestleşmesine ve selülitlerin gelişerek daha fazla belirginleşmesine neden olabilir.
Genetik faktörler bir kişinin metabolizma hızını, yağın deri altına dağılımını ve dolaşım düzeylerini etkileyebilir ve bunlar selülit gelişme ihtimalini doğrudan artırabilir.
Her ne kadar fazla yağı olan bireylerde selülit daha yaygın görülse bile, zayıf ve fiziksel olarak fit bireylerde de selülit gözlemlenebilir. Selülitin 25 yaşından itibaren gelişmesi ihtimali daha yüksektir, ancak daha genç bireylerde de ortaya çıktığı vakalar görülmüştür.
Selülit Nasıl Önlenir?
Yaygın inanışın aksine selülite bir takım hayali toksinler neden olmaz. Aynı zamanda oluşumunun bütünüyle önlenmesi henüz mümkün değildir. Ancak sağlıklı bir yaşam tarzı, gelişimini yavaşlatabilir ya da ortaya çıkması ihtimalini azaltmaya yardımcı olabilir.
Özellikle düzenli egzersiz yapılması ve sağlıklı diyet takibi selülit görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir. Çok fazla yağ, karbonhidrat ve tuz tükettiği halde çok az lif tüketen bireylerin daha yüksek ihtimalle selülit geliştirdiği gözlemlenmiştir. Sigara kullanımının ve uzun süre tek pozisyonda oturmanın da yardımcı olduğu gözlemlenmiştir.
Yaygın olarak görülen bölgelerde sıkı kıyafetler giymek, kan akışını sınırlayabilir ve selülit oluşumuna katkıda bulunabilir.
Belirtiler
Selülit Belirtileri Ve Tipleri Nelerdir?
Çoğunlukla kalça, karın ve uyluk bölgelerini etkiler ve lokalize bir cilt sorunudur. Selülitin en önemli belirtisi, ciltte gözlemlenen yumrular ve çukurlardır. Selülit genel olarak şiddetine göre üç farklı derecede sıralanabilir.
Derece 1 ya da hafif selülitler durumunda yüzeyde biraz döküntü görülür, ciltte çok hafif sarkma gözlemlenebilir. Yatarken veya ayakta selülit zor fark edilir.
Derece 2 veya orta selülitler durumunda ise orta derinlikte çöküntüler görülür ve derinin görünümü süzme peynir kabarcıklarını andırır. Derinin kendisinde ise daha fazla sarkma gözlemlenebilir. Ayakta dururken selülitler belirginleşirken, yatma pozisyonunda fark edilmezler.
Derece 3, ya da şiddetli selülitler durumunda ise şiltemsi bir görünüm vardır ve deri ciddi şekilde sarkabilir. Bu derecede hem yatarken hem de ayakta durma sırasında selülit görünümü belirgindir.
Göktürk Diyetisyen ve Soft Göktürk ekibi olarak her zaman yanınızdayız.
Sağlıkla Kalın